1. Simpan perahan susu ibu dalam bekas yang bersih dan bertutup.
(saya menggunakan plastik is krim Malaysia sebagai alternatif untuk mengurangkan penggunaan space peti sejuk beku).
2. Tuliskan tarikh dan masa perahan di setiap bekas simpanan susu.
3. Simpanan susu ibu:-
- Di dalam peti sejuk beku tahan selama 3 bulan.
- Di bahagian rak pertama bawah 'freezer' tahan selama 72 jam.
- Suhu bilik tahan selama 8 jam.
4. Susu ibu tidak boleh dimasak. Panaskan dengan merendam bekas susu ke dalam air suam.
(rasa dulu dengan jari agar susu yang di beri kepada bayi tidaklah terlalu panas.)
PERINGATAN!
Baki susu perahan yang telah dipanaskan tidak boleh disimpan semula.
--Dipetik dari "Penyusuan Susu Ibu Pilihan Terbaik" (Risalah keluaran Hospital Kuala Lumpur)
Untuk memperbanyakkan susu, kami syorkan anda meminum SUSU KAMBING HAYY GOAT kerana harganya berpatutan dan dijamin HALAL.
Dapatkannya dari kami dengan menghubungi talian 019-266 2271 atau 019-262 717 sekarang.
0 件のコメント:
コメントを投稿