Kandungan protein dalam susu kambing adalah hampir sama
dengan susu ibu dan melebihi apa yang terkandung dalam susu lembu.
Susu Kambing tidak mengandungi jenis protein (alpha-casein
protein & beta-casein protein) yang menyebabkan alahan seperti yang
terdapat dalam susu lembu. Protein yang terdapat dalam susu kambing mengandungi
22 asid amino termasuk 8 jenis asid amino penting.
Penting untuk perkembangan sel otak dan sistem saraf.
Pembentukan sel darah penawar racun (detoksifikasi – bahan kimia berbahaya yang
masuk ke dalam tubuh).
Pembina protein & enzim (Otot, sendi, organ & pundi
diperbuat daripada protein).
Gabungan Kalsium & Fosforus = Calciumphosphate, suatu
komponen penting membentuk struktur dan kekuatan tulang serta beberapa fungsi
tubuh yang lain.
Kandungan Kalsium & Fosforus dalam susu kambing adalah
hampir sama dengan susu ibu dan melebihi daripada dalam susu lembu. Kepentingan
kalsium untuk beberapa fungsi yang lain:
Mengeluarkan dan
mengaktifkan banyak hormon
Membolehkan
penggumpalan darah
Mengekalkan
ketampanan otot dan mengawal pengucupan
Menstabilkan dan
menyelenggara membran sel
Membolehkan saraf
berfungsi dengan baik
Mengawal degupan
jantung
Boleh mengurangkan
kejadian kanser kolon
Menyingkirkan
toksin dalam kolon
Menurunkan tekanan
darah
Memperbaiki
ketegangan dan tidur yang selesa
Membantu mencegah
penyakit gusi dan keretakan akibat tekanan
Dapatkannya sekarang dengan menghubungi 019-266 2271 @ 019-262 7917
0 件のコメント:
コメントを投稿