SUSU KAMBING (POWDER)
TERDAPAT DUA PERASA
1-ASLI
2-COKLAT
KHASIAT DAN KANDUNGAN:
1. Susu Kambing Asli Tanpa Krimer dan Tanpa Gula kaya dengan protin,
enzim dan vitamin A, mengandungi faktor anti-antritis (inflamasi sendi)
dan anti barah. Susu Kambing lebih berkhasiat jika di bandingkan dengan
susu lembu dan dapat membantu merawat mengubati demam kuning dan
penyakit kulit. Susu kambing juga dapat mencegah gastrik, lelah(asma),
insomnia dan ulcer.
2. Susu kambing mempunyai molekul protin
& lemak yang sangat halus serta mudah hadam berbanding dengan susu
lain. Ianya sangat baik untuk diet bayi, kanak-kanak yang cirit-birit
serta alahan kepada susu lembu & susu tepung dan juga orang dewasa
yang mempunyai masalah penghadaman.
3. Ianya mempunyai
kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana asid dalam darah atau
usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan. Susu kambing lebih
mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu
memerlukan 2 jam.
4. Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu
kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu dan menguatkan sistem
imunisasi tubuhdan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus
secara semulajadi dan mencegahnya daripada membiak.
5.
Kandungan potassium & calcium yg tinggi dalam susu kambing serta
kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi
membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang
normal.
6. Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga
dan juga boleh merawat simpton penyakit asma, eczema, colic, insomnia
dan demam kuning.
Untuk maklumat lanjjut ,hubungi 019-266 2271
Boleh didapati secara online di sini :http://nurafzalrich.com/?sp&p=product134
0 件のコメント:
コメントを投稿